Adsense

Tuesday, January 13, 2015

KERALA PSC SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2015 SOLVED QUESTION PAPER

Name of Post : Assistant /Auditor
Category No:638 /2014
Exam Date: 16/05/2015 Saturday
Time         : 01.30 PM to 03.15 PM
Department : Government Secretariat/Kerala Public Service Commission/ Advocate General’s Office(Ernakulam)/Local Fund Audit Department
Scale of pay : `13900-24040/-
Secretariat Assistant 2015 Full Syllabus Click here

SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2015 SOLVED QUESTION PAPER


Click here --->  View  &  Download




SECRETARIAT ASSISTANT MODEL QUESTION PAPER 2015 (SOLVED) Click here

SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2013 SOLVED QUESTION PAPER


Click here --->  View    &  Download




CURRENT AFFAIRS (SECRETARIATE ASSISTANT ORIENTATION) CLICK HERE


SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR PREVIOUS QUESTIONS

1.India is called a tropical country mainly on account of its :
(A) Latitudinal Extent (B) Longitudinal Extent  
(C) Areal Size (D) Tropical Monsoon Climate
 Ans:Tropical Monsoon Climate

2. 'Vivekodayam' magazine was published by   
(A) Ramakrishna Pillai  (B) Pandit Karuppan  (C) V.T.Bhattathirippad (D) Kumaranasan
 Ans: Kumaranasan

3. Which river is called a river between the two mountains? 
(A) Narmada   (B) Ganga   (C) Godhavari    (D) Sutlej 
 Ans:  Narmada

4. Which state is called the agricultuial epitome of India ? 
(A) West Bengal (B) Uttar Pradesh (C) Tamil Nadu (D) Madhya Pradesh 
 Ans: Uttar Pradesh

5. Which region of India has" larger female population than the male population ? 
(A) West Bengal (B) Mizoram (C) Nagaland (D) Puducherry 
 Ans: Puducherry 

6.The Longest river in Peninsular India :
(A) Godavari (B) Krishna (C) Kaveri (D) Mahanadi 
 Ans: Godavari

7.The largest producer of rice in India :
 (C) Tamil Nadu(B) Andhra Pradesh(A) Kerala (D) Gujarat
  Ans: Andhra Pradesh 

8.The southern most river in Kerala : 
(A) Kallada    (B) Karamanayar    C) Ithikkara   (D) Neyyar 
 Ans: Neyyar 

9. From which Constitution India borrowed the idea of Directive Principles of State Policy ? 
(A) Constitution of the U.K. (B) Constitution of the US.A.(C) Constitution of Ireland (D) Constitution of Canada 
 Ans: Constitution of Ireland 

10.Information Technology Act was enacted on 
 (A) 19 January 2001 (B) 30 June 2001 (C) 9 June 2000 (D) 15 July 1999  
  Ans: 9 June 2000


                                                   RELATED POST





PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.

No comments:

Post a Comment