Adsense

Friday, February 27, 2015

KERALA PSC WELFARE OFFICER (Plantation Corporation of Kerala Ltd.) 2015 Solved Question Paper


KERALA PSC WELFARE OFFICER
 (Plantation Corporation of Kerala Ltd.) 
Name of the firm : Plantation Corporation of Kerala Limited
Name of Post : Welfare Officer 
Scale of Pay : Rs. 11070-18450

Number of vacancies : 1(One)
Category No: 80/2012
Date & Time : 09/04/2015 Thursday 10.30 Am to 12.15 PM
Method of Appointment:Direct Recruitment 6 Age : 21-38  “Only candidates  born between 2.1.1974 and 1.1.1991 (both dates included) are eligible to apply for this post”.  OBC and SC/ST candidates are eligible for usual age relaxation.” In  the  case  of  the  qualified  employees  of  the Corporation, the maximum age limit  shall  be 45 years.

Qualifications
1 Degree in Arts/Science/ Commerce of a University recognised by the Govt.of Kerala
2 A Degree or Diploma in any of the Social  Science from any institution recognised by Govt. in this regard

3 Adequate knowledge in Malayalam 
Medium Of Questions: English
For More Details: Click Here

KERALA PSC WELFARE OFFICER (Plantation Corporation of Kerala Ltd.) 2015 SOLVED QUESTION PAPER

Click here--->  View  &  Download

WELFARE FUND INSPECTOR /ASSISTANT PROJECT OFFICER -2005 SOLVED QUESTION PAPER- 2005

Click here--->   View    &   Download

SAMPLE QUESTIONS

1. The founder of Servants of India Society:
(A) B.G. Tilak                                                                      (B) Mahatma Gandhi
(C) G.K. Gokhale                                                                (D) Lala Lajpat Rai
2. In which state the Jalianwalabagh incident took place?
(A) Rajasthan                                                                     (B) Punjab
(C) Himachal Pradesh                                                      (D) Gujarat
3. Indian National Congress adopted the resoltuion for ‘Purna Swaraj’ in which year?
(A) 1929                 (B) 1932               (C) 1927               (D) 1942
4. Who was the founder of Bhoodan movement?
(A) Jaiprakash Narain                                                      (B) Baba Amte
(C) Vinoba Bhave                                                             (D) Sunderlal Bahuguna
5. Which of the following  crops helps in nitrogen fixation?
(A) Rice         (B) Wheat              (C) Maize                    (D) Beans
6. The colour of the human skin is due to:
(A) Melanin         (B) Keratin       (C) Myelin                 (D) Myoglobin
7. Who invented dynamite?
(A) Thomas Alwa Edison                                                (B) Alfred Nobel
(C) Isaac Newton                                                             (D) James Watt
8. Identify the gas which is not found naturally in the atmosphere.
(A) Carbon dioxide                                                          (B) Hydrogen
 (C) Oxygen                                                                       (D) Carbon monoxide
9. Brain, nerves and spinal cord form part of:
(A) Respiratory system                                                    (B) Circulatory sytsem
(C) Nervous system                                                          (D) Reproductive system
10. Diseases caused by the bite of a mad dog:
(A) Rickets            (B) Rabies              (C) Meningitis            (D) Beri-Beri

Answers: 1. (C) 2. (B) 3. (A) 4. (C) 5. (D) 6. (A) 7. (B) 8. (D) 9. (C) 10. (B)


 UPSC EXAM CALENDER - 2015 CLICK HERE

                                                   RELATED POST



PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.



No comments:

Post a Comment