Adsense

Tuesday, January 20, 2015

KERALA PSC JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GR. II ( Health Services) 2015 SOLVED QUESTION PAPER

KERALA PSC JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GR. II ( Health Services)

 KERALA PSC JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GR. II (NCA Notification )Health Services

Department : Health Services
Name of Post : Junior Public Health Nurse Gr-II
Scale of pay : ` 11620-20240/-
Gazette Date: 15/03/2014
Last Date: 16/04/2014
Category No: 51/2014 & 52/2014
An Objective Type Test (OMR Valuation) based on the qualification prescribed for the post. ( detail information's  click here)

JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GR. II ( Health Services) 2015 SOLVED QUESTION PAPER

Click here ---> View & Download




JUNIOR HEALTH  INSPECTOR GR-II  (Health Services) 2014 SOLVED QUESTION PAPER

   Click here ---->   View     &   Download


Previous Questions


1.Validity of a screening test includes all except:
(A)Sensitivity   (B) Specificity    (C) Repeatability    (D) Predictive value
Ans: Repeatability

2.Koplik’s spot is seen in :
(A)Small pox   (B) Chicken pox  (C) Rubella            (D) Measles
Ans: Measles

3.The constituents of reduced osmolarity ORS are all except:
(A)Sodium Chloride   (B) Potassium Chloride   (C) Sodium Carbonate    (D) Trisodium Citrate
Ans: Sodium Carbonate

4.All these are used in local management of animal bite injury except :
(A)Immediate washing of wound            (B) Treatment with virucidal agent
(C)Immediate suturing                            (D) Injection with immunoglobulin
Ans: Immediate suturing

5.A leprosy patient having 1-5 skin lesion is known as:
(A)Mild leprosy case                              (B) Pauci – bacillary leprosy case
(B)Moderate leprosy case                       (D) Multy – bacillary leprosy case
Ans: Pauci – bacillary leprosy case

6.The number of females per 1000 males is known as:
(A)Male ratio             (B) Female ratio               (C) Gender ratio               (D) Sex ratio
Ans: Sex ratio

7.A low birth weight baby is the baby whose birth weight is less than:
(A)1.0 kg                    (B) 1.5 kg                        (C) 2.0 kg                          (D) 2.5 kg
Ans: 2.5 kg

8.Rice is a:
(A)Cereal                    (B) Pulse                         (C) Millet                          (D) Legume
Ans: Cereal

9.The Vector of Malarial Parasite is:
(A)Aedes Mosquito                                           (B) Mansonoides Mosquito
(C)Anopheles Mosquito                                    (D) Culex Mosquito
Ans: Anopheles Mosquito

10.A substance which neutralize / suppresses bad odours is:
(A)Antiseptic            (B) Disinfectant                  (C) Deodorant                (D) Antibiotic
Ans: Deodorant


More PSC Solved Question Papers --->Click here 


 
 
 
 
 
 
 
 
 






PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.


SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here

NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here

NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment