Wednesday, October 15, 2014

KERALA PSC LIVE STOCK INSPECTOR GR-II / POULTRY ASSISTANT / MILK RECORDER / STORE KEEPER / ENUMERATOR II - ANIMAL HUSBANDRY SOLVED QUESTION PAPER 2015

KERALA PSC LIVE STOCK INSPECTOR GR-II /POULTRY ASSISTANT/MILK RECORDER/ STORE KEEPER/ENUMERATOR

(ANIMAL HUSBANDRY )

SOLVED QUESTION PAPER 2014

Exam Date 20/02/2015
Friday: 07.30 AM to 09.15 AM

Category Number: 08/2013 & 67/2014 & 68/2014

( TVM, KLM, PTA, ALP, KTM, IDK, EKM, TSR, PKD, MPM, KKD, WYD, KNR, KGD )

1. Department : Animal Husbandry
2. Name of Post : Livestock Inspector Gr. II / Poultry Assistant/ Milk Recorder / Store Keeper / Enumerator
(Medium of Question: English)

Syllabus
An Objective Type Test (OMR Valuation) based on the Qualification prescribed for the post.
Main Topics: Part-I  India- National Movement, General Knowledge & Renaissance in Kerala.
Part II: Biology
Part III: Questions based on qualification prescribed.
Medium of questions: English
Candidates can download the Admission Tickets through their One Time Registration Profile in the Website www.keralapsc.gov.in from 30/01/2015

KERALA PSC LIVE STOCK INSPECTOR GR-II / POULTRY ASSISTANT / MILK RECORDER / STORE KEEPER / ENUMERATOR II - ANIMAL HUSBANDRY SOLVED QUESTION PAPER 2015

Click here ---> View  &  Download

KERALA PSC LIVESTOCK INSPECTOR GRADE II 2014 SOLVED QUESTION PAPER

  Click here --->  View   & Download

Model Questions and Answers
               
1.The Paithan (Jayakwadi) Hydro-electric project, completed with the help of Japan, is on the river
A.Ganga               B.Cauvery       C.                Narmada             D.odavari
Answer: Option D
2.The percentage of irrigated land in India is about
A.45       B.65        C.35         D.25
Answer: Option C
3. The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is
A.north of Tropic of Cancer      B.south of the Equator
C.south of the Capricorn     D.north of the Equator
Answer: Option D
4. The pass located at the southern end of the Nilgiri Hills in south India is called
A.the Palghat gap         B.the Bhorghat pass
C.the Thalgat pass       D.the Bolan pass
Answer: Option A
5.) In India, which one of the following States has the largest inland saline wetland? 
A.    Gujarat         B.    Haryana            C.    Madhya Pradesh                D.    Rajasthan
Answer : D.
6.In which one of the following States has India's largest private sector sea port been commissioned recently? 
A.    Andhra Pradesh          B.    Karnataka          C.    KeralaD.    Tamil Nadu
Answer : A.
7. When you travel in certain parts of India, you will notice red soil. What is the main reason for this colour?
 A.    Abundance of magnesium              B.    Accumulated humus
 C.    Presence of ferric oxides                 D.    Abundance of phosphates
Answer : C.
8. Where Kerala Forest Research Institute is located?
(A) Peechi           (B) Thalassery           (C) Kottayam           (D) Sivagiri
Ans. (A)
9. In which district is located “Silent valley National Park”?
(A)Kottayam        (B)Idukki           (C)Waynad         (D)Palakkad
Answer: D
10. Where the first Rock Garden of Kerala is is located?
(A)Mallapuram           (B)Idukki            (C )Thrissur           (D)Kozhikode
Answer: (A)



UPSC EXAM CALENDER - 2015 CLICK HERE

                                           RELATED POST



PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.

1 comment: